Снимка: FlashnewsСъдът отказа да пусне двама българи (на 25 и на

...
Снимка: FlashnewsСъдът отказа да пусне двама българи (на 25 и на
Коментари Харесай

Затлъстял българин и негов авер потресоха Холандия, представят се за близки на болни и ги обират

Снимка:  Flashnews

Съдът отхвърли да пусне двама българи (на 25 и на 48 г.), обвинени в огромен брой обири в лечебни заведения. Те бяха арестувани в Белгия, откакто в автомобила им са открити огромен брой артикули,  пише холандският новинарски сайт Алгемеен Дагблад.

След ареста на двамата в Белгия, полцията стартира да проверява активността на мъжете в Хага и други градове, написа Флагман.бг.

Те откраднали портфейл от болница на 25 юни м.г. и прибрали най-малко 1000 евро, дружно с пропуща на жертвата.

На 31 август пък откраднали преносим компютър и портфейл, съдържащ 500 евро. Двамата изтеглили пари и от дебитната карта на жертвата си.

Полицейското следствие посочило, че българите направили обири в градовете Апълдоорн, Капела ан ден Айсел, Горхем, Албласердам и Лейдердорп.

Болниците там незабавно разпознали единия от двамата – извънредно пълен мъж.

Според прокуратурата обвинените влезнали в болничното заведение като гости, а по-късно обирали пациенти и медицнски сестри. Не се стреснали даже от това да откраднат от човек, болен от рак. Двамата траяли закононарушенията си толкоз редовно и проведено, че съгласно държавното обвиняване те били проведена незаконна група. Именно това може да бъде уличаващо в идното дело.

„ Това е явен случай на мобилен престъпник “ , съобщи прокурорът.

По време на правосъдната сесия през днешния ден, двамата мъже желаеха да бъдат освободени от ареста, тъй като били заболели. Затлъстелият запозодзрян съобщи, че има здравословни проблеми, а другият сподели, че пръстовите отпечатъци, открити върху откраднатите артикули, въобще не са негови.

Съдът обаче реши да задържи мъжете, поради „ твърдите позорения “. Делото ще продължи до 3 месеца.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР